Wat van ver komt…

Rich LifetstyleDe bakermat van de hiphopscene is natuurlijk Amerika. Hier is hiphop ontstaan en hier is het groot geworden. Het is niet voor niets dat je hier ook de meest beroemde hiphopartiesten treft. De meesten zijn van de generatie commerciële hiphoppers. Deze groep mag je best omschrijven als “patsers”. Het draait bij deze groep vooral om het imago, waarbij geld, luxe en babes de hoofdingrediënten zijn. Luxe villa’s, snelle en vooral grote jachten, mooie en voornamelijk schaars geklede dames zie je dan ook in vrijwel elke videoclip van deze groep hiphoppers voorbij komen.

 

Dit spreekt heel veel mensen aan. Natuurlijk zijn het voornamelijk jongeren op wie de commerciële pijlen van deze artiesten gericht zijn. Maar vergis je niet, ook de leeftijdsgroep van 30-45 jaar kent veel liefhebbers van dit genre.

 

Overzeese tour

eminemEuropa is een halte die Amerikaanse topartiesten uit de hiphopscene graag aandoen. Grote namen als “50 cent”, Coolio, Drake (Canada) en Eminem zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Deze hiphop artiesten weten zich ook in Europa een ware sterrenstatus aan te meten. Europese fans zorgen dan ook voor een behoorlijk deel van de inkomsten van deze artiesten. En tsja, dan kun je het gewoonweg niet maken om geen Europese concerttour te plannen. Ook in ons eigen land kun je de groten der aarde uit dit genre bewonderen. De bekende Canadese hiphopper Drake heeft bijvoorbeeld onze eigen Ziggo Dome als concertlocatie uitgekozen en hier een op zijn minst spraakmakende show gegeven. Verder zijn steden als Parijs, Milaan en Barcelona geliefde locaties voor de dames en heren hiphoppers.

 

Ga ook on tour

travel insuranceLang niet elke grote artiest doet Nederland aan. Uiteraard is dit jammer, maar waarom wachten tot jouw grote hiphop artiest naar jou toe komt? Vandaag de dag is de wereld immers relatief klein en ben je in no-time in Parijs of Barcelona. Een vliegticket kost je tegenwoordig ook de kop niet meer en een goedkoop hotelletje is altijd wel ergens te vinden. Dus wat houdt je tegen om bijvoorbeeld niet naar een concert van jouw favoriete hiphop groep in Parijs te gaan?

Mocht bovenstaande je op een idee gebracht hebben, regel dan op zijn minst ook een reisverzekering. Niet alleen is dan jouw bagage gedekt tegen verlies, schade en/of diefstal, maar zijn ook vaak geneeskundige kosten meeverzekerd. Ook in het buitenland zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarnaast biedt deze verzekering ook een bepaalde mate van hulpverlening. Kies je voor de doorlopende variant van deze verzekering, dan kies je voor gemak en kun je ook in een spontane opwelling direct vertrekken. Alles is immers al geregeld. Uiteraard kun je deze verzekering ook voor losse trips afsluiten. Beide varianten kun je eventueel nog uitbreiden met een annuleringsverzekering. Check!

8 Comments

 1. Jordy Pietersma says:

  Ik zou mezelf bestempelen als één van de grootste fans van Amerikaanse rappers uit Nederland. Bezoek niet alleen de concerten die zij op Nederlandse bodem geven, maar trek ook regelmatig naar het buitenland om een concert bij te wonen. Ben al van kleins af aan dol op deze muziek, echt geweldig!

 2. Yves ten Voorde says:

  Amerika mag dan de bakermat van het hiphop zijn, maar ik voel veel meer voor de Europese hiphop. De Europese artiesten hebben hun eigen draai aan de muziekstijl gegeven en dat vind ik echt super gaaf. Hierdoor luister ik tegenwoordig liever naar Europese hiphoppers dan dat ik naar de Amerikaanse luister.

 3. Claire B. says:

  Ik ben enorm fan van Drake. Probleem is alleen dat hij vrijwel nooit in Nederland optreedt. Daarom ben ik naar Londen geweest om een optreden van hem bij te wonen. Dit was een zeer goede keuze. Ik heb enorm genoten. Daarom kan ik het iedereen ook aanbevelen. Het is een compleet andere belevenis dan een concert in Nederland.

 4. Erwin W. says:

  Jaren geleden ben ik in de Verenigde Staten in aanraking gekomen met de hiphop muziek. Ik was direct verkocht. Een maand of wat later kwam ik erachter dat er een hele stijl aan verbonden is. Ik kleed me nu nog steeds in deze stijl. Het ziet er goed uit en ik voel me er gewoon prettig bij.

 5. Jurjen Lipman says:

  Als liefhebber van HipHop moet je natuurlijk een keer naar een concert van Eminem zijn geweest. Ik wilde hem een paar jaar geleden bezoeken bij een optreden in Barcelona. Een dag voor het concert werd het concert gecanceld wegens ziekte van Eminem. Erg jammer, maar door mijn reisverzekering kreeg ik een groot deel van de kosten in ieder geval terug.

 6. Sjors says:

  FF tripje naar Stockholm voor concert Wu Tang Clan. Vet concert, maar onwijs veel vertraging op terugweg. Kregen we dankzij mijn verzekering nog geld terug ook, omdat we moesten wachten. Lachen!!

 7. Julian says:

  Maakt niet uit of je naar een concert gaat of gewoon op vakantie. Reisverzekering gewoon altijd regelen, want dit helpt een hoop ellende voorkomen. En helaas kan ik het weten….

 8. Eric says:

  Dacht nooit een reisverzekering nodig te hebben. Weet niet waarom, maar heb er na het lezen van dit stuk toch eentje afgesloten. Blij mee, want mijn koffer werd gestolen. Doen dus en dank voor de tip!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *